NIEUWS

Smart Sustainable Shipping Flevoland

Dataplatform krijgt steeds meer vorm

Het dataplatform DBmatic krijgt steeds meer vorm. De Boer Marine ontwikkelt alle sensoren voor metingen aan boord van het schip dat Werft bouwt. Green Maritime koppelt de verzamelde data aan elkaar én visualiseert ze. ‘Losse data zijn ook maar gewoon data. Het gaat erom dat je het toepast en het aan koppelt’, zegt Bart Schut van Green Maritime.

Schoner varen begint met inzicht. In verbruik en vermogen. Daarom testen we op een van onze pilotschepen een brandstof verbruiksmeter en een zogeheten shaft power meter (om het vermogen op de schroef te meten). We ontwikkelen ook sensoren voor het uitlezen van schadelijke uitstoot emissie en van verschillende werktuigen aan boord.

Samen bouwen we aan onze droom: een duurzaam schip bomvol slimme technologie, nodigen maritiem georiënteerde bedrijven en instellingen uit om onderdeel te zijn van de toekomst!

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR​

Smart & Sustainable Shipping Flevoland (SSSF) is mogelijk dankzij subsidie van de Europese Unie. Door het coronaherstelprogramma REACT EU, om precies te zijn. Investeren in een duurzame maritieme sector heeft de toekomst en daar is geld voor vrijgemaakt.

VOUCHERREGELINGEN

De provincie Flevoland stimuleert innovatie en samenwerking. Innoveren kun je immers niet alleen. Daar heb je kennis, kunde en ook geld voor nodig. De maritieme kennis- en innovatievoucher is in het leven geroepen om te investeren in slimmer en schoner varen. Samen werken we aan een toekomstbestendige Flevolandse maritieme sector.

NEEM CONTACT OP

De toekomst is dichterbij dan je denkt. Neem vandaag nog contact op met Arjan de Bruin van Horizon Flevoland via arjan@horizonflevoland.nl

Hij is contactpersoon voor de maritieme kennis- en innovatievoucher.

Meer informatie? Kijk dan eens op onze website

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen ons project? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.