NIEUWS

Smart Sustainable Shipping Flevoland

Meet & Greet voor maritieme ondernemers met innovatieplannen

Speciaal voor Flevolandse maritieme ondernemers die willen innoveren, en hiervoor specialistische of nieuwe kennis nodig hebben, is er de online Meet & Greet: Smart & Sustainable Shipping. Die vindt plaats op woensdag 26 januari 2022 van 14.00 tot 17.00 uur.

Schuif virtueel aan tafel bij ondernemers uit de maritieme sector in Flevoland, overheidsinstanties, ROC Friese Poort en de Rijksuniversiteit Groningen. Vertegenwoordigers van deze instanties zijn aanwezig bij deze online Meet & Greet.

Deelnemers kunnen kennismaken met verschillende disciplines, aanwezige vakkennis benutten en zich laten inspireren door lopende projecten. Met de Meet & Greet willen we samen met Horizon Flevoland, ROC Friese Poort en de Rijksuniversiteit Groningen kijken welke innovatieve projecten er mogelijk zijn, en waar eventueel subsidie mogelijk is.

Het programma bestaat uit drie interessante deelsessies.

  • Energie Transitie (Nederlands): duurzame brandstoffen, emissievrije scheepvaart.
    Laat je bijpraten over de laatste ontwikkelingen over de technische en bedrijfskundige aspecten over de overgang naar LNG, waterstof en elektrische schepen.
  • Digitalisering (Engels): aan boord en in/op waterwegen.
    Denk hierbij aan dashboards, slim onderhoud, autonoom varen, veiligheid aan boord en verkeersleiding op het water.
  • Maritieme clusters (Engels): samenwerking binnen en tussen clusters.
    In deze kennissessie gaat het ook over de beperkingen en acceptatie van innovaties binnen de scheepvaart, opschaling en gevolgen van innovaties in transport voor de werkgelegenheid.

 

Tot slot nemen we nog even de potentiële uitdagingen door die nuttig zijn voor onderwijsactiviteiten, zoals challenges voor studenten. Verder kan deze online Meet & Greet leiden tot gezamenlijke onderzoeksprojecten van ondernemers en kennisinstellingen.

Deelnemen? Registeren kan via de knop hieronder. Na aanmelding volgt meer informatie. Wie wel geïnteresseerd is, maar niet kan deelnemen kan mailen naar industryrelations@rug.nl

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR​

Smart & Sustainable Shipping Flevoland (SSSF) is mogelijk dankzij subsidie van de Europese Unie. Door het coronaherstelprogramma REACT EU, om precies te zijn. Investeren in een duurzame maritieme sector heeft de toekomst en daar is geld voor vrijgemaakt.

VOUCHERREGELINGEN

De provincie Flevoland stimuleert innovatie en samenwerking. Innoveren kun je immers niet alleen. Daar heb je kennis, kunde en ook geld voor nodig. De maritieme kennis- en innovatievoucher is in het leven geroepen om te investeren in slimmer en schoner varen. Samen werken we aan een toekomstbestendige Flevolandse maritieme sector.

NEEM CONTACT OP

De toekomst is dichterbij dan je denkt. Neem vandaag nog contact op met Arjan de Bruin van Horizon Flevoland via arjan@horizonflevoland.nl

Hij is contactpersoon voor de maritieme kennis- en innovatievoucher.

Meer informatie? Kijk dan eens op onze website

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen ons project? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.